Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.
Peusen.nl - uitvaartzorg crematorium - 0475 48 61 00

Uitvaartmogelijkheden tijdens Corona


Uitvaartmogelijkheden tijdens Corona bij Crematorium Echt-Susteren

De afgelopen tijd was Nederland in de ban van de virtuele lockdown rond het coronavirus. Dit heeft geleid tot beperkende maatregelen die ons dagelijks leven beïnvloeden. Zo geldt ook nu nog de 1,5 meter-regel bij afscheid nemen en uitvaarten.

Een extra detail, een extra gebaar maakt een wereld van verschil voor nabestaanden in deze tijd. Het nieuws van de afgelopen tijd vergt creativiteit en samenwerking om een zo passend mogelijk waardevol afscheid te organiseren. Crematorium Echt-Susteren biedt u als uitvaartondernemer nog tal van mogelijkheden voor een waardig afscheid in ons intieme en karakteristieke crematorium/uitvaartcentrum:

***Update sinds 1 juli 2020***

Professioneel ontvangst
De nabestaanden worden op een professionele wijze ontvangen voor de uitvaartplechtigheid. Hierbij gelden uiteraard de standaardvoorschriften vanuit het RIVM of kijk op https://lci.rivm.nl/covid-19/bijlage/overlijden

Aula en afscheidsdienst
In het crematorium te Echt hebben wij vanaf 1 juli 56 zitplaatsen in de aula, 15 extra zitplaatsen in de bij-aula en 15 staanplaatsen. In totaal kunnen er dus 86 aanwezigen de dienst op locatie volgen, om op deze manier de 1,5 meter-regel in acht te nemen. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het mogelijk om het aantal te ontvangen gasten uit te breiden in combinatie met een ontvangst in onze tuin. Livestream blijft ook de komende tijd gratis beschikbaar. Wanneer u belt voor een reservering bespreken wij met u de mogelijkheden.

Catering en het samenzijn na de afscheidsdienst
Voor onze catering geldt een maximaal aantal van 40 personen bij een koffietafel in onze koffiekamers, dat uit te breiden is wanneer er meerdere 1-gezinshuishoudens bij aanwezig zijn. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het ook mogelijk op ons terras de koffietafel of catering uit te breiden. Informeer naar de mogelijkheden.

Mogelijkheden van ons uitvaartcentrum en rouwservice
Hoewel rouwbezoek overwegend nog in besloten kring plaatsvindt is er ook weer openbaar rouwbezoek mogelijk voor publiek. Hierbij worden de bezoeken ook wel verspreid over verschillende dagen, zodat iedereen de tijd krijgt voor een persoonlijk afscheid en zo toch de 1,5 meter-regel kan worden gewaarborgd. De kist mag gesloten worden door de familie. Op deze wijze kan iedereen passend afscheid nemen van hun naaste.
Onze 24-uurs rouwkamer in het uitvaartcentrum Peusen te Susteren is weer opengesteld en in deze vorm te gebruiken, zonder aanwezigheid van onze medewerkers.
Sinds kort kunt u ons ook weer inzetten voor thuis verzorgen en opbaring op bed of in de kist.

De afscheidsdienst online live bijwonen
Om alle nabestaanden een passend afscheid te bieden, is er bij ons crematorium de mogelijkheid om de afscheidsdienst live uit te zenden middels onze streamingsfaciliteiten. De nabestaande krijgt een wachtwoord die gedeeld kan worden met familie en vrienden. Alleen de mensen met het wachtwoord kunnen de uitvaartplechtigheid live bijwonen.
Er kunnen maximaal 50 apparaten tegelijkertijd inloggen om de dienst online te volgen. De livestream wordt in deze periode kosteloos aangeboden, de bijbehorende USB-opname van de afscheidsdienst bedraagt € 75,-. Op deze wijze kan iedereen passend afscheid nemen van hun naaste.


Overige afspraken

In navolging op eerdere berichtgeving en een (lichte) versoepeling van de maatregelen, willen wij u de mogelijkheid bieden om de urn van uw dierbare op te halen. Dit dient bij voorkeur door één persoon te gebeuren met inachtneming van de algemeen geldende maatregelen. De urn kan uitsluitend op afspraak worden opgehaald. Vergeet niet uw geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar de afspraak.              
Ook het uitzoeken van gedenkartikelen of sierurnen kan plaatsvinden door bij voorkeur één persoon. Het is ook mogelijk om online onze gedenkartikelen te bekijken (www.peusen.nl/gedenkartikelen) en vervolgens telefonisch of per e-mail te bestellen.  

Hoe kunnen wij u ontzorgen?
Ook wij betreuren het dat een afscheid niet zo kan worden vormgegeven zoals vooraf gewenst. Toch biedt Crematorium Echt-Susteren de nabijheid en steun die we zo belangrijk vinden.

We doen er alles aan om binnen de richtlijnen van het RIVM, samen met u als uitvaartondernemer, de familie een passend en persoonlijk afscheid te kunnen bieden.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op via 0475 – 48 61 00.
Wij staan voor u klaar.