Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.
Peusen.nl - uitvaartzorg crematorium - 0475 48 61 00

Consequenties coronavirus voor uw uitvaart


Een waardig afscheid tijdens coronatijd bij Crematorium Echt-Susteren

Al een aantal weken is Nederland volledig in de ban van het coronavirus. Dit heeft geleid tot allerlei beperkende maatregelen die ons dagelijks leven beïnvloeden, maar ook het nemen van afscheid en het houden van uitvaartplechtigheden.

Een extra detail, een extra gebaar maakt een wereld van verschil voor nabestaanden in deze tijd. Het nieuws van de afgelopen tijd vergt creativiteit en samenwerking om een zo passend mogelijk waardevol afscheid te organiseren. Crematorium Echt-Susteren biedt u als uitvaartondernemer nog tal van mogelijkheden voor een waardig afscheid in ons intieme en karakteristieke crematorium/uitvaartcentrum:

***Update per 1 juni 2020***

Professioneel ontvangst
De nabestaanden worden op een professionele wijze ontvangen voor de uitvaartplechtigheid. Hierbij gelden uiteraard de standaardvoorschriften vanuit het RIVM of kijk op  https://www.bgnu.nl/leden/nieuws/2020/uitvaarten-in-coronatijd-dos-en-donts

Voldoende parkeergelegenheid
Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig om de afstand tussen elkaar te bewaren.

Onze medewerkers staan voor u klaar om u te helpen
Onze ervaren medewerkers en zeer geoutilleerd bedrijfsbureau kunnen u volledig ondersteunen. Van klein detail tot eventueel op wens de hele organisatie voor u uit handen nemen. We doen er alles aan om uw uitvaart en crematie zo passend mogelijk te laten verlopen. Loopt u ergens tegen aan of zijn er capaciteitsproblemen? Crematorium Echt-Susteren helpt!

Thuisopbaring mogelijk
Wel worden er een aantal voorzorgsmaatregelen genomen tussen het contact tussen de nabestaanden en onze medewerkers:
- Wij verzorgen een thuisopbaring alleen op een woonadres, mits er geen personen wonen die besmet zijn met het coronavirus. Een thuisopbaring in een zorginstelling is niet mogelijk
- Wij verzorgen de overledene uitsluitend in ons uitvaartcentrum, hierbij mogen 2 nabestaanden aanwezig zijn (met mondkapje)
- De thuisopbaring zal uit veiligheidsoverwegingen in beginsel alleen plaatsvinden in een uitvaartkist

Rouwbezoek in besloten kring
Tijdens het rouwbezoek kunnen maximaal vier personen tegelijkertijd in de rouwkamer aanwezig zijn bij de overledene. In de ontvangstruimte kunnen maximaal tien personen tegelijk aanwezig zijn. Deze afspraken zijn er om 1,5 meter onderlinge afstand te kunnen respecteren. Indien nodig kunnen we de bezoekers verspreiden over meerdere bezoeken. De kist mag gesloten worden door de familie of door onze medewerker, zonder de aanwezigheid van de ander. Inmiddels kan in ons uitvaartcentrum in Susteren weer gebruik worden gemaakt van de 24-uurskamer.
 

Koffietafel en andere catering weer mogelijk
Vanaf 1 juni mag er bij het afscheid weer een koffietafel of catering worden geserveerd voor max. 30 personen, in onze koffiekamers of op het terras, afhankelijk van het weer.


De afscheidsdienst bij ons crematorium
Maximaal 30 gasten mogen op 1,5 meter afstand van elkaar aanwezig zijn tijdens het afscheid in onze aula. De aulatijden zijn tijdelijk aangepast naar 10:00u; 12:00u; 14:00u en 16:00u. Een kort afscheid vanuit een familiekamer voorafgaand aan een stille crematie is ook buiten deze tijden mogelijk. Wanneer u ons belt om een afscheid te reserveren, geven wij de mogelijkheden voor de door u gegeven voorkeursdatum aan u door. Inmiddels is het ook weer mogelijk om met 2 mensen mee te gaan naar de crematiekamer om bij de invoer van de crematie aanwezig te kunnen zijn.
 
De afscheidsdienst online live bijwonen
Om alle nabestaanden een passend afscheid te bieden, is er bij ons crematorium de mogelijkheid om de afscheidsdienst live uit te zenden middels onze streamingsfaciliteiten. De nabestaande krijgt een wachtwoord die gedeeld kan worden met familie en vrienden. Alleen de mensen met het wachtwoord kunnen de uitvaartplechtigheid live bijwonen.

Er kunnen maximaal 50 apparaten tegelijkertijd inloggen om de dienst online te volgen. De livestream wordt in deze periode kosteloos aangeboden, de bijbehorende USB-opname van de afscheidsdienst bedraagt € 75,-.
Op deze wijze kan iedereen passend afscheid nemen van hun naaste.


Overige afspraken
In navolging op eerdere berichtgeving en een (lichte) versoepeling van de maatregelen, willen wij u de mogelijkheid bieden om de urn van uw dierbare op te halen. Dit dient bij voorkeur door één persoon te gebeuren met inachtneming van de algemeen geldende maatregelen. De urn kan uitsluitend op afspraak worden opgehaald. Vergeet niet uw geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar de afspraak.              
Ook het uitzoeken van gedenkartikelen of sierurnen kan plaatsvinden door bij voorkeur één persoon. Het is ook mogelijk om online onze gedenkartikelen te bekijken (www.peusen.nl/gedenkartikelen) en vervolgens telefonisch of per e-mail te bestellen.  

Hoe kunnen wij u ontzorgen?
Ook wij betreuren het dat een afscheid niet zo kan worden vormgegeven zoals vooraf gewenst. Toch biedt Crematorium Echt-Susteren de nabijheid en steun die we zo belangrijk vinden.

We doen er alles aan om binnen de richtlijnen van het RIVM, samen met u als uitvaartondernemer, de familie een passend en persoonlijk afscheid te kunnen bieden.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op via 0475 – 48 61 00.
Wij staan voor u klaar.